Exposities

Nr. 8

Op 28 en 29 mei 2022 exposeer ik foto’s, foto-art, schilderijen en beelden tijdens de Purmerend Art Fair (PAF) in de markthal te Purmerend. Dit evenement wordt gehouden ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van het kunstcollectief Purmerend. Er zullen ruim 50 kunstenaars exposeren.

Nr. 7

Van 2 maart 2022 t/m 21 mei 2022 is mijn schilderij ‘de vier jaargetijden’ te zien in de Filmzaal in Purmerend tijdens een expositie van enkele kunstenaars van het kunstcollectief Purmerend.

 

Nr. 6

Van 29 januari 2022 t/m 12 maart 2022 exposeer ik mijn portret van de illusionist David Nathan in het Theater ‘De Purmaryn’ in Purmerend. Dit portret kreeg de eerste prijs van het publiek.
Aan deze schilderswedstrijd ‘Sterren op het doek Purmerend’ deden 10 kunstenaars van kunstcollectief Purmerend mee.

Nr. 5

Van 9 oktober 2021 t/m 9 januari 2022 exposeer ik een kunstwerk in het Purmerends museum. In het kader van het landelijk themajaar ‘Ode aan het Nederlandse landschap’ heeft het Purmerends museum zich aangesloten met de tentoonstelling ‘Ode aan het Noord-Hollandse Landschap’. Mijn bijdrage is een foto-art beeld van een rietkraag met een gedicht.

 

 

 

Nr. 4

Op 2 en 3 oktober 2021 is een groot deel van mijn werk weer geëxposeerd in kleintheater ‘de Speelzaal‘ te Purmerend.

Deze expositie maakte deel uit van de ‘Kunstroute Purmerend‘, een evenement dat jaarlijks plaatsvindt. In de weken voorafgaand aan de expositie is een kunstwerk in een etalage in het centrum geëxposeerd.

 

 

 

 

Nr. 3

In samenwerking met het Purmerends museum presenteert het Kunstcollectief Purmerend elke maand werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV/Museumwinkel in de Peperstraat 35.
In juli 2021 presenteerde Ronald enkele van zijn werken.
 
Museumshop

 

 

Nr. 2

Naar voorbeeld van de TV-serie “Sterren op het Doek” van omroep MAX, heeft het Kunstcollectief Purmerend een plaatselijke versie geïntroduceerd. In de editie 2021 viel de eer te beurt aan de bekende Purmerender Frans Spijkerman. Frans viert in dit jaar zijn 35 jarig jubileum als restaurateur.

10 kunstenaars hebben hun portret van Frans Spijkerman gedurende twee maanden mogen exposeren in zijn café-restaurant. Frans heeft het schilderij van Marcus uitgekozen om zijn etablissement mee te verrijken. De publieksjury vereerde mijn portret met met de tweede prijs. De eerste prijs ging naar de versie van Ronald Roelfsema.

 

 

Nr. 1

Op 3 en 4 oktober 2020 heb ik een groot deel van mijn werk geëxposeerd in kleintheater ‘de Speelzaal‘ te Purmerend.

Deze expositie maakte deel uit van de ‘Kunstroute Purmerend‘, een evenement dat jaarlijks plaatsvindt. In de weken voorafgaand aan de expositie zijn in twee etalages in het centrum kunstwerken van mij geëxposeerd. Het thema was dit jaar: ‘Vrijheid’.

Bekijk de video van de expositie in ‘de Speelzaal’.

 

error: